Az ajkainkat minden évszakban különösen erős hatások érik. Nem rendelkeznek saját zsírréteggel, ezért különösen télen fokozott ápolást igényelnek. Mindezeken túl még nagyon érzékenyek és hűen tükrözik ha nem érezzük jól magunkat a bőrünkben. A száraz és repedezett ajkak senkinek sem kellemesek, legyen szó nőről, vagy férfiról. Ha balzsamot választ, akkor elsősorban az összetételt és az alacsony víztartalmat tartsa szem előtt. Vessen egy pillantást a Lipsticann összetevőire:

A méhviasz csodálatos tulajdonságokkal rendelkezik! Gazdag A-vitaminban, kiváló antiszeptikus és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, és ami fontos, mélyen táplál és hidratál. Ennek köszönhetően gyorsabban regenerálja, finomítja az ajkakat, gyógyítja a sérüléseket és fertőtlenít. A méhviasz egy nagyszerű segítőtárs, különösen télen, amikor vízhatlan réteget képezve védi meg az ajkat a fagytól és széltől.

A Sheavaj a természet egy csodája, amely tele van A, E, F vitaminnal, de telítetlen zsírsavakat is tartalmaz. Tápláló összetevőinek köszönhetően aktívan ápolja, intenzíven regenerálja és táplálja a bőrt. A Sheavaj a természetes kollagén termelést is támogatja, ezáltal növelve az ajkak rugalmasságát és bársonyosságát. Segít lassítani az öregedési folyamatot, segít megőrizni a bőr hidratáltságát, és ezáltal támogatja az ajkak berepedezett felületének gyógyulását.

Kenderolaj és kendermag-kivonat, „A zöld arany”, sok lenyűgöző tulajdonsággal. Harmonizálja a bőrsejtek állapotát, hidratál lipid és pH egyensúlyt teremt, és helyreállítja a bőr természetes védő rétegét. Az E-vitamin tartalmának köszönhetően védi a bőrt a külső hatásoktól és az öregedés jeleitől. Ezért regenerálja, nedvesíti, nyugtatja, puhítja a bőrt és növeli az ellenállását.

Ajándékozzon ajkainak egy kíméletes pílinget

Édes píling: Egy kis tálban keverjen össze cukrot és mézet, majd a keveréket melegítse fel gőz felett, vagy mikrohullámú sütőben. Finoman masszírozza az ajkakat.

Sós piling: Némi olívaolajat és tengeri sót kása sürűségűre keverjünk össze, majd ezzel masszírozva az ajkakat könnyedén eltávolíthatjuk az elhalt, felpikkelyesedett bőrsejteket. Bármilyen piling használata után, ne feledje, hogy az ajkak hidratálása egy nagyon fontos lépés.  A pílinget ne vigye túlzásba, a heti egy-két alkalom bizonyosan elég lesz.